Saforelle wil taboe rond menstruatiearmoede doorbreken

Hygiënespecialist verdeelt met vzw BruZelle verzorgingspakketten op Wereldmenstruatiedag

BRUSSEL, 28 MEI 2021 – Zo’n duizend hygiëneproducten, zoals maandverband en verzorgende wasgels, zullen vanaf vandaag worden verdeeld aan vrouwen in een moeilijke leefsituatie. Daarmee bundelen Saforelle, expert in intieme verzorging, en het solidariteitsproject BruZelle de krachten om het taboe rond menstruatie en menstruatiearmoede te doorbreken. De initiatiefnemers werken daarvoor samen met OCMW’s, centra voor dag- en nachtopvang, voedselbanken en buurthuizen in de regio Leuven en Brussel.

Journée de la précarité menstruelle

 

Ook in Vlaanderen kennen we menstruatiearmoede. Uit een recent onderzoek van Caritas Vlaanderen, bij 2.600 meisjes en jonge vrouwen tussen 12 en 25 jaar, blijkt dat één op de acht soms niet genoeg geld heeft om maandverband of tampons te kopen. Bij meisjes en vrouwen die in armoede leven, loopt dat zelfs op tot 45%. Reden genoeg voor Saforelle om in actie te schieten. De producent, met meer dan 30 jaar ervaring in hygiëne en intieme verzorging, klopte daarvoor aan bij BruZelle. Deze jonge vzw zamelt maandverband in, verpakt dit in stoffen zakjes die door vrijwilligers gemaakt worden en verdeelt deze pakketjes vervolgens gratis en discreet aan mensen in moeilijke leefomstandigheden.

Naar aanleiding van ‘Menstrual Hygiene Day’, nu vrijdag 28 mei, heeft Saforelle zo’n 270 verzorgingspakketten samengesteld, met daarin Saforelle-maandverbanden uit biologisch katoen en een zeepvrije wasgel die de vaginale pH en flora respecteert. De menstruatiematerialen zullen discreet en gratis worden verdeeld door BruZelle, via een aantal maatschappelijke instanties in de regio Leuven en Brussel.

Louise Thevelin, Brand Manager Women’s Health bij Saforelle: “Op deze manier willen we ons steentje bijdragen aan een maatschappelijk probleem en mee het taboe rond menstruatiearmoede doorprikken. Want hygiëne, ook voor de intieme zone, is een basisrecht voor iedereen. Je mag het belang ervan niet onderschatten. We hopen dat onze verzorgingsproducten heel wat vrouwen zullen helpen, ook om het vertrouwen in hun intimiteit terug te winnen.”

Over Saforelle

Ruim 30 jaar al ontwikkelt Saforelle producten voor de intieme hygiëne, die de gevoelige huid van de vrouw in alle levensfases beschermen. Het innovatieve merk behoort tot het Franse Laboratoires Iprad – opgericht in 1989 door een doctor in de farmacie, arts en fytotherapeut – dat begin dit jaar werd overgenomen door Biocodex Benelux, gespecialiseerd in microbiota. Vandaag is Saforelle uitgegroeid tot de nummer 1 in intieme hygiëne in de apotheek, met een ruim assortiment verzorgingsproducten: van hygiënische bescherming in biokatoen (maandverband, inlegkruisjes en tampons) en medische siliconen (menstruatiecup) tot tal van zachte wasoplossingen.

Voor meer info

www.bruzelle.be

www.facebook.com/BruZelle

www.instagram.com/bruzelle.vzw.asbl/


Bijbehorend advies