Kliskruid

Kliskruid is een plant die van nature in Azië en Europa voorkomt en bekendstaat om zijn verzachtende en kalmerende eigenschappen.

 

Kliskruid in de geschiedenis

Kliskruid is al sinds de oudheid bekend voor zijn kalmerende eigenschappen en werd in de middeleeuwen op grote schaal gebruikt als infuus of afkooksel om huidziekten te verlichten. Herboristen uit het oude China en India gebruikten het om luchtwegeninfecties, abcessen en gewrichtspijn te behandelen, terwijl kliskruid in het veertiende-eeuwse Europa in wijn werd geweekt om lepra te behandelen. 

Daarna gebruikten herboristen van het Oude Continent het om verschillende ziekten te behandelen (artritis, aandoeningen van de hoofdhuid, blaasontsteking enz.). Sommige historici vermelden dat de artsen van Hendrik III, koning van Frankrijk van 1574 tot 1589, zijn syfilis behandelden met een afkooksel van kliskruid. 

Saforelle en kliskruid

Saforelle werd in 1989 opgericht door een arts en twee apothekers die goed thuis waren in de fytotherapie (geneeskunde op basis van plantenextracten). Zij wilden een doeltreffende cosmetische behandeling op punt stellen die de intieme vrouwelijke zones respecteert. Dankzij hun zoektocht naar de beste ingrediënten (her)ontdekten ze de heilzame  eigenschappen van kliskruid. Door extracten van dit kruid te combineren met zachte ingrediënten ontstond het allereerste Saforelle huidverzorgingsproduct: de Zachte wasoplossing. Daarna toonden talrijke studies de doeltreffendheid en de goede verdraagbaarheid aan. 

Meer weten

Het merk

Ontdek het merk

Katoen

Ontdek ons ingrediënt: katoen