Vrouwelijke bescherming

Menstruatiecup

De menstruatiecup is de alternatieve oplossing voor wie geen klassieke bescherming wil gebruiken. De cup is gemaakt van biocompatibele medische siliconen en staat borg voor veiligheid en comfort tijdens de menstruatie. Het 12 u Comfort Pack bevat twee menstruatiecups, die maximaal 6 uur kunnen worden gebruikt, en een sterilisatie- en transportbox. Zo vervangt u de cup volledig veilig en discreet.

Dankzij het makkelijk vast te grijpen buisje vindt u uw menstruatiecup zo terug en verwijdert u de cup zachtjes. Niet trekken aan het buisje om de cup te verwijderen.

Bewezen tevredenheid in 5 punten:

 • Gemaakt van biocompatibele medische siliconen, staat borg voor een maximale veiligheid en comfort.
 • Klinisch getest.
 • Niet-sensibiliserend*.
 • Zonder ftalaten, zonder bisfenol A.
 • Verkrijgbaar in twee maten (1 en 2), voor elke vrouw!

> Menstruatiecups T1 — CNK : 3722-675
> Menstruatiecups T2 — CNK : 3722-683

Description

Waarom overstappen op de Saforelle menstruatiecup?

 • Milieuvriendelijk en kostenbesparend 
  De cup gaat 5 jaar mee en bespaart de planeet veel afval en u veel geld.
 • Veilig
  De Saforelle menstruatiecup is gemaakt van biocompatibele medische siliconen en bevat geen ftalaten of bisfenol A. De cup werd getest onder dermatologisch en gynaecologisch toezicht.
 • Makkelijk en praktisch
  De gepatenteerde ergonomische vormgeving past zich aan de lichaamsbouw aan en staat borg voor een optimale waterdichtheid in elke situatie.

Hoe werkt dit?

Onze tests

87%

Comfort / eenvoudig te gebruiken

100%

Ervaren tolerantie: geen enkel probleem vastgesteld

Wat u beter doet

Draag de menstruatiecup niet langer dan 6 uur

Om het toxischeshocksyndroom te vermijden, raden gynaecologen aan om de cup om de 4 tot 6 uur te vervangen.

De Saforelle CUP Protect is niet geschikt voor ‘s nachts.

Wij raden u aan ‘s nachts een Saforelle Coton Protection maandverband te dragen.

De Saforelle CUP is verkrijgbaar in twee maten:

Maat 1 voor vrouwen met licht bloedverlies die niet op een natuurlijke manier zijn bevallen. Maat 2 voor vrouwen met zwaar bloedverlies die op een natuurlijke manier zijn bevallen.

Niet trekken aan het buisje 

Het dient enkel om de cup sneller terug te te vinden alvorens deze te verwijderen door in het uiteinde te knijpen.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Saforelle Cup Protect :

 • U moet de Saforelle CUP Protect op het einde van uw menstruatie verwijderen.
 • De Saforelle CUP Protect mag niet buiten de menstruatieperiode worden gebruikt.
 • De Saforelle CUP Protect is geen anticonceptiemiddel.
 • Als u een anticonceptiemiddel zoals een spiraaltje of een anticonceptiering draagt, vraag dan advies aan uw arts voor u de Saforelle CUP Protect gebruikt.
 • De Saforelle CUP Protect beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s).
 • Verwijder de Saforelle CUP Protect voor het vrijen.
 • Wacht na een bevalling, operatie, miskraam of abortus tot de vagina is hersteld is voor u de Saforelle CUP Protect gebruikt.
 • In geval van een vaginale infectie, behandeling met een zetpil of een andere intravaginale crème, is het aangeraden om in deze periode een Saforelle Coton protect maandverband te gebruiken.
 • Bij irritatie, een branderig gevoel, ongemak bij het plassen of pijn, staak dan onmiddellijk het gebruik en neem contact op met uw arts.
 • De Saforelle CUP Protect is voorbehouden voor persoonlijk gebruik.
 • Houd de Saforelle CUP Protect buiten het bereik van kinderen
 • Bij twijfel, contacteer uw arts.

Informatie over het Toxischeshocksyndroom (TSS)

TSS is een zeldzame maar zeer ernstige aandoening die wordt veroorzaakt door toxines van bacteriële oorsprong (Staphylococcus aureus) die meestal op de huid en de neus voorkomen. Zowel vrouwen als mannen en kinderen kunnen dit oplopen. Tienermeisjes en vrouwen onder de 30 jaar hebben een hoger risico op TSS. Hoewel deze aandoening nauwelijks voorkomt, is het belangrijk te weten dat dit bestaat, zodat u indien nodig kunt optreden. Het is ook belangrijk om de eerste tekenen van TSS te herkennen om dit zo snel mogelijk te behandelen.

Symptomen van een toxische shock zijn plotse koorts (39 °C of hoger), misselijkheid, braken, duizeligheid en/of flauwvallen, diarree, spierpijn, keelpijn en huiduitslag die op zonnebrand lijkt.

Het is mogelijk dat slechts een paar symptomen optreden. Als TSS niet wordt behandeld, kan de persoon ernstig ziek worden met fatale gevolgen. Indien één van deze symptomen opduikt, verwijder de cup dan meteen en raadpleeg een arts. Vertel dat u een cup hebt gebruikt. Bespreek dit eerst met uw arts voor u opnieuw een cup gebruikt.

Om het risico te verminderen dat u TSS krijgt, leegt u de cup maximaal om de 6 uur. U kunt ook minstens één keer per dag en ook ‘s nachts een Saforelle Coton Protection maandverband gebruiken. Als u geen cup gebruikt, is het risico op TSS kleiner, maar niet volledig onbestaande.

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn Saforelle Cup Protect cup?

Maat 1 van de Saforelle Cup Protect menstruatiecup is aanbevolen voor vrouwen met licht bloedverlies en die niet op een natuurlijke manier zijn bevallen.

Maat 2 van de Saforelle Cup Protect menstruatiecup is aanbevolen voor vrouwen met zwaar bloedverlies en die op een natuurlijke manier zijn bevallen.

De bijsluiter aandachtig lezen voor gebruik.

Bijbehorend advies

mening van klanten

2 mening van klanten

 • Ara

  Ik ben een ervaren cup gebruiker en durf stellen dat deze de beste is van cups die ik uitprobeerde. De stevige ring en zachte cup zorgen ervoor dat hij makkelijk in te brengen en te verwijderen is. Het bijgeleverde opbergpotje is ook top! Ik ben fan!

 • Adele

  In de tijden dat milieu zo belangrijk is, heb ik de menstruatiecups ontdekt. Maandelijks een extra afvalberg, die ik nu heb verminderd door het gebruik van deze cups. De eerste maal is het even wennen om deze te plaatsen, maar eenmaal de techniek gevonden gaat het vlotjes. Gemakkelijk te steriliseren en ook voor op mijn werk gemakkelijk in gebruik wegens het meegeleverde houdertje. Voor mij geen maandverbanden meer (enkel ‘s nachts wel nog) . Ik zou het iedereen aanbevelen.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.

U heeft een nieuwe opmerking toegevoegd, deze is zichtbaar zodra deze is goedgekeurd.

Uw review

Voor meer informatie: consignesdetri.fr

* Overgevoeligheidstest 04/b-GP-228-17-001, 30/06/2017

** Evaluatie van de tolerantie en aanvaardbaarheid van het product, uitgevoerd bij 23 vrouwen – gebruik gedurende 1 cyclus onder dermatologisch en gynaecologisch toezicht -02/DER-4-228-17-001, 23/03/2017

Getest onder dermatologisch en gynaecologisch toezicht.