Vrouwelijke bescherming

Tampon met inbrenghuls

De hygiënische tampons in biologisch katoen zijn veilig, hypoallergeen, respecteren de intieme zone van de vrouw en zijn klinisch getest als niet-irriterend*. Uiteraard bieden ze een veilige en zachte absorptie.

De tampons met inbrenghuls zijn gemaakt van biologisch katoen, zijn hypoallergeen en GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standards) voor een natuurlijke absorptie. Dit vermindert het risico op allergieën, de intieme zone wordt gerespecteerd. Ze bevatten geen ultra-absorberende synthetische stoffen, geen viscose en geen parfum.

De hygiënische tampons zijn zacht voor de intieme zone dankzij de inbrenghuls met afgeronde punt. De absorberende kern is omhuld in een 100% katoenen beschermend laagje.

 

Verkrijgbaar in 2 maten:
> Tampons met inbrenghuls x16 Normaal — CNK : 3719-614
> Tampons met inbrenghuls x14 Super — CNK : 3720-059

Description

3 redenen om over te stappen op biologisch katoen

 • Voor de veiligheid
  Biologisch katoen respecteert de intieme zone omdat onze bescherming geen ultra-absorberende stoffen bevat, noch parfum, noch viscose.
 • Het gebruik
  Biokatoen biedt een natuurlijke absorptie. U moet de bescherming daarentegen vaker vervangen.
 • Voor de zachtheid 
  Biokatoen helpt het risico op irritatie en allergieën te beperken.

 Samenstelling

Visuel-coton2

Biologisch katoen

Katoen, de beste en veiligste stof

Het BIOkatoen dat wij gebruiken voor het gamma is GOTS-gecertificeerd. Dit bevestigt:

 • De biologische oorsprong van de textielvezels door de garantie van een niet-intensieve productie.
 • De productie van de textielvezels volgens strenge criteria: zonder synthetische super-absorberende stoffen, zonder parfum en zonder viscose.

Gebruiksaanwijzing

De juiste handelingen

Vervang de bescherming regelmatig

Draag ‘s nachts bij voorkeur een maandverband

Vermijd washandjes, dit zijn broeihaarden van bacteriën, en vermijd vaginale douches die de vaginale flora aantasten

Was u dagelijks met een zacht product zonder zeep zoals de Zachte wasoplossing

Veelgestelde vragen

Waarom is het Saforelle gamma klassieke bescherming gemaakt van 100% katoen?

Gynaecologen raden de hygiënische bescherming met contactlaagje en absorberende kern van 100% katoen aan, vooral voor vrouwen met een gevoelige huid. De traditionele bescherming van plastic en cellulose kan immers problemen zoals jeuk en irritatie veroorzaken.

Katoen is van nature micro-geventileerd. Zo kan de huid ademen door het vochtgehalte te reguleren, voor meer comfort en om droog te blijven.

Wat zijn de troeven van BIOkatoen?

Biologisch katoen wordt geteeld zonder chemische pesticiden, is van betere kwaliteit en zachter voor de huid. Het is ook hypoallergeen. GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standards) biologisch katoen certificeert de biologische oorsprong van de textielvezels en garandeert dat de ethische teeltmethoden voortdurend worden verbeterd om de boeren, hun gemeenschappen en het milieu een betere toekomst te helpen geven.

Hoe wordt het biologische katoen van Saforelle gebleekt?

Het katoen van de Saforelle Coton Protection wordt gebleekt met zuurstofwater. Volgens de GOTS-certificeringsmethode wordt het biologische katoen van Saforelle niet met chloor gebleekt.

Verwijzing naar het GOTS-label

Informatie over het Toxischeshocksyndroom (TSS)

TSS is een zeldzame maar zeer ernstige aandoening die wordt veroorzaakt door toxines van bacteriële oorsprong (Staphylococcus aureus) die meestal op de huid en de neus voorkomen. Zowel vrouwen als mannen en kinderen kunnen dit oplopen. Tienermeisjes en vrouwen onder de 30 jaar hebben een hoger risico op TSS. Hoewel deze aandoening nauwelijks voorkomt, is het belangrijk te weten dat dit bestaat, zodat u indien nodig kunt optreden. Het is ook belangrijk om de eerste tekenen van TSS te herkennen om dit zo snel mogelijk te behandelen.

Symptomen van een toxische shock zijn plotse koorts (39 °C of hoger), misselijkheid, braken, duizeligheid en/of flauwvallen, diarree, spierpijn, keelpijn en huiduitslag die op zonnebrand lijkt.

Het is mogelijk dat slechts een paar symptomen optreden. Als TSS niet wordt behandeld, kan de persoon ernstig ziek worden met fatale gevolgen.

Voorzorgen bij het gebruik

Draag een tampon niet langer dan 6 uur.

Wanneer de tampon vervangen?

U moet de tampon om de 4 tot 6 uur vervangen. Om de tampon te verwijderen, wast u eerst uw handen. U kunt de tampon makkelijker verwijderen wanneer hij volledig doordrenkt is. Buig een beetje door de knieën, de benen uit elkaar en ontspan. Trek aan het touwtje, de tampon zal uit de vagina glijden. Wikkel de gebruikte tampon in toiletpapier en gooi in de vuilnisbak. Was opnieuw uw handen. Als u het touwtje niet meteen vindt, wacht dan tot de tampon volledig verzadigd is. Ga vervolgens in een gehurkte houding zitten en duw tot u de tampon met twee vingers kunt vastpakken. Als u de tampon niet kunt verwijderen, zorg er dan voor dat u zeker weet dat u de vorige hebt verwijderd. Vergeet niet de laatste tampon aan het einde van de menstruatie weg te gooien en gebruik geen tampons vóór de menstruatie of tussen twee menstruaties door.

Bijbehorend advies

mening van klanten

2 mening van klanten

 • Danielle

  Aan te bevelen bij allergieën voor tampons die in supermarkten worden verkocht.

 • Emmanuelle

  Zeer goed product dat mijn gynaecoloog mij aanbeveelt. Nadeel, aangezien katoen en organische applicator niet erg topbuffer is, wordt niet gemakkelijk vrijgegeven maar ik zou het aanraden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.

U heeft een nieuwe opmerking toegevoegd, deze is zichtbaar zodra deze is goedgekeurd.

Uw review

Voor meer informatie: consignesdetri.fr